Thursday, November 25, 2010

Kene baca ni...(mane tau takut jadik kat korang )

                .بسم الله الرحمن الرحيم
                                     .........السلام عليکم سموا

Hai semua...first time ni nak kongsi pengalaman dengan korang semua.Hari ni dah seminggu 3 hari aku kene oprate perut.mmm..sakit ape ek??? Dalam sebulan lepas aku ada rasa sakit semacam je tang perut aku ni,tp tak suspect le pape. Lama jugak la lepas tu sihat,then hari Jumaat malam (13/11) hari tu sakitnya datang balik.apehal ni? takkan sakit batu karang aku yang dah 6 tahun lepas datang balik,huhu..sakitnya yg amat2. Esoknya g klinik doktor just cakap kencing kotor jek (kasar ke aku tulis ni ek?..) Jenohlah minum air garam nak kasi cuci.lepas tu siap g keje lagi (ada ot Sabtu tu). Hari Ahad ada kelas 1 hari then malam sakit balik.aku rasa mungkin sebab aku tak makan ubat hari ni. Kelas sampai satu hari suntuk sampai tak de masa nak makan ubat langsung.
Isnin (15/11)... pagi g klinik balik n cakap still sakit lagi.Doktor pun scan dan cakap maybe ada cyst dalam perut. Whatttt???? Tercengang gak aku dengar. Selalu dengar kengkawan je ada masalah ni.sekarang kene kat diri sendiri plak,uhuhu....Refer ke hospital Assunta,scan punye scan punye scan doktor sana plak cakap "saya syaki anda mengandung di luar rahim". kali ni aku tercengang giler n hubbby tak taw la mcmmane perasaan dia time tu. dalam hati aku mengarot je doktor ni,aku baru chek 2minggu lepas,2 kali plak tu.negatif jek..sekarang pun tgh datang bulan dah nak 2 minggu dah. Mungkin tidaaaak!!!.sambongnya lagi..."tapi saya tak ada bukti lagi,u kene pergi radiologi di sana mereka akan scan u and lepas tu kita akan tau la".. dan aku n hubby g ke bilik radiologi.kat sana plak kene minum air bebanyak,sampai nak temuntah2 rasanya aku telan air. lepas 20 minit baru doktor radiologi tu datang scan.(sambil minta maaf sbb lama aku kene tunggu,katenye kene penuh kat bladder baru boleh scan,kalau tak, tak nampak).....After thar bawak result tu g kat doktor yang check aku first tadi. jeng jeng jeng,dub dab dub dab aku masa nak dgr kate2nye. katenye" u kena admit sekarang then malam ni u kene operation coz result ni just cakap ada something di dalam perut u, sudah besar 6.2cm. kalau comfirm kandungan luar rahim kita ada dua cara operation. first kita tebuk 3 lubang n keluarkan dia,atau kedua kalau tak nmpak melalui lubang tu kita kene belahlahmkalau lain kes kite akan panggil doktor bidang lain pulak yang tak over".....
Malam tu habislah tangan2 aku semua kena cucuk jarum untuk masuk ubat.Pukul 9.00pm....diusung masuk wad pembedahan.nurse bagi aku oksigen n suruh bukak mata sambil tarik nafas. aku sendiri tak sedar bile masa aku tido...

Korang nak tau aku sakit ape tak??? nanti aku cite lagik yek,sekarang masa untuk sarapan.

5 comments:

~ PIJA ~ said...

moga cepat sembuh..:)

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said...

hope akak cpat sembuh..tatutnyaa...huhu

Rauthah Hamid said...

terima kasih pija n shechik...akak pun tatut ni,hehehe :-)

sekamar rindu said...

salam...

laaaa suspen ni...kecing kotor, mengandung luar rahim semuanya bahaya tu...

mohon follow.. ( follower yg ke 20)

Rauthah Hamid said...

waalaikumussalam...

saje bikin suspen..memang bahaya tu, nak tau citer seterusnye bacele next entry ye..

tq follow,dah follow jugak k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...