Wednesday, January 12, 2011

SaTu LaGi bUkTi KeKuAsAaN ALLAH..


         Pic ni aku ambil beberapa bulan lepas, (tahun lepas tapi tak ingat date) dan aku nak kongsikan dengan korang semua. Pic ni aku pernah kongsi kat Facebook tapi baru hari ni aku nak share kat sini coz masa tu aku belum kenal pun dunia blog ni lagi. Tiba2 teringat plak yang aku masih lagi simpan pic ni dan nak kongsi sama2 dengan semua.

         Pic ni ialah sebiji BUAH KERAS. Seorang kawan aku ni masak sup untuk suaminya berbuka puasa. Masa tu kalau tak silap aku suaminya puasa sunat. Masa buka puasa tu, suaminya pun gigit buah keras tu padahal buah keras ni bukan nya boleh makan pun. Tapi dengan takdir Allah dan Allah nak tunjukkan dengan kita  kekuasaanNYA maka terpelanting dan terbelah dua lah buah keras tu tadi. Dan jelas nyata dan terang buah keras yang terbelah dua tadi menampakkan tulisan Allah. Tak payah ditelek2 dan dibelek2,memang jelas2 kelihatan tulisannya.Jom kita tengok...


Nampak tak tulisan Allah??

Memang jelas kan??

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segala wilayah bumi dan pada diri mereka sendiri, hingga jelas bagi mereka bahwa Al-Quran itu adalah benar. Tiadakah cukup bahwa sesungguhnya Tuhanmu menjadi saksi atas segala sesuatu?” [QS. Al- Fushshilat]


ALLAHUAKBAR!!



37 comments:

laskar rainbow said...

dengan kuasaNya Yang Esa kan...=)

farasakura said...

Maha Suci Allah ...

IeDa said...

kagum.. Kuasa Allah..

kakyon said...

Subhanaallah..

Princess Nur said...

subhanallah..

RuSh D said...

allahuakbar

anamizu said...

subhanallah ^^

AdamSerizawa87 said...

Subhanallah.. Sesungguhnya DIA Maha mengetahui setiap ape yg diciptakan. Allahuakbar...

woot-woot said...

subhanAllah

mohd sasuke said...

subhanallah..kekeuasaan Allah

Pjaz a.k.a kud0o said...

Subhanallah..
Allah Maha Besar

SyedGraphiX said...

Subhanallah..
besarnya kuasa Allah.

Nana Liyana said...

Subhanallah .

iris said...

subhanallah

zue zuya said...

ssungguhnya allah maha berkuasa

Pendapat Syah said...

teringin sgt jumpa benda2 mcm ni n mengalaminya sndiri

ghostwriter said...

Subhanallah...semua-Nya kehendak-Nya... (*_*)

nora said...

dapat tgk live ke ni?? bestnye

najwa's said...

subhanallah.... kuasa ALLAH xda sape mampu tandingi..

Cma Shiema said...

allhauakbar..
mmg jelas..

NURUL NADIAH MAMAT said...

Allah Maha Bear..

rockinsudu said...

Allahuakbar. kekuasaan Allah di dpn mata

sekamar rindu said...

salam.....


Ya Allah.....Subhanallah...

zOeY zAu YaH said...

subhanalahh..

Amy Syaquena said...

Subahanaallah besarnya keagungan yang maha esa..

p/s: hadiah dah terima ke tolong inform amy ye..

Mawar Merah said...

Allahuakbar!

n u r k i m a said...

Allah Maha Kuasa...

farah da butterfly said...

ssungguhnya allah maha berkuasa

Amy Syaquena said...

As'salammualaikum...

Maaf amy just nak tahu barangan anakku dah terima ke belum kerana masih ada 3 orang yang masih belum inform amy...

hans said...

Alhamdulillah
kuasa Allah itu ada dimana2

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

Wan Gerrard said...

Subhanallah ^_^

Arizakiah said...

Salam ziarah....
Masyaaallah...Keajaiban tu meremangkan bulu roma..

Nora Karim said...

Maha Suci Allah...

Amy Syaquena said...

Jemput join Cutest Baby Smiling Contest

Nurfarahana Abdul Aziz said...

Subhanallah..kun fayakun...

pelangi sepi said...

allah maha besar,maha berkuasa

prog muten said...

rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.2/pc opk kesuburan
email;zoolee84@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
TERMOMETER DIGITAL MURAH berharga rm20.00(harga luar mahal)
http://termometer-digital-suhu-badan-bbt.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...